Σελίδες

FACEBOOK PAGE.....

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 23, 2009

Κάτι για όλους μας!!!Φτηνό αυτοκίνητο, τζάμπα καύσιμο, καθαρό περιβάλλον. Είναι εφικτό;…Και όμως είναι!


Ενίοτε μια είδηση όσο και αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία φαντάζει απίθανη και απίστευτη.
Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.
Η τιμή του πετρελαίου πήγε στα ύψη και της βενζίνης το ίδιο;
Δεν έχετε χρήματα για να γεμίσετε το αδηφάγο τέρας που φωλιάζει στο γκαράζ σας;
Λεπτομέρειες!(Βέβαια για το αδηφάγο τέρας (βλέπε τζιπ) δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Ας προσέχατε.…)
Τι θα λέγατε όμως αν σας έλεγα ότι με
μόλις 1.5 €, μπορείτε να φουλάρετε ένα αυτοκίνητο, να έχετε αυτονομία τουλάχιστον 200 Km (μέχρι να το ξαναγεμίσετε) και “πιάνει” τελική 110 Km/h;

Σίγουρα θα με λέγατε τρελό και θα μου λέγατε ότι είμαι ονειροπόλος…

Αμ δε…..

Από την πανέμορφη και ρομαντική Γαλλία σας παρουσιάζουμε το Air Car ή αλλιώςCAT!
To CAT είναι ένα προϊόν 14 ετών έρευνας και χρησιμοποιεί για την κίνησή τουαπλό αέρα. Συμπιεσμένο βέβαια.

Για να εξηγούμαστε:
Πηγαίνεις στο βενζινάδικο, αφήνεις τους άλλους να περιμένουν να βάλουν βενζίνη με1,5€ το λίτρο, και εσύ προχωράς μπροστά εκεί που βρίσκεται ο συμπιεστής.Συνδέεις την βαλβίδα στο αυτοκίνητο και σε λίγα λεπτά (3-4 σύμφωνα με τον κατασκευαστή), το έχεις γεμίσει με καθαρό αεράκι, δίνεις 1,5€ στον βενζινά για το ρεύμα που χάλασε το κομπρεσέρ και την κάνεις με 110Km/h αφήνοντας τους άλλους με το στόμα ανοιχτό (και την τσέπη άδεια), και την σκόνη στο παρμπρίζ.

Η λειτουργία του αυτοκινήτου βασίζεται σε μια πολύ απλή λογική. Στα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα το καύσιμο χρησιμοποιείται ώστε κατά την καύση του και την εκτόνωση των αερίων (από την καύση) , να δίνει κίνηση στα πιστόνια και να κινεί το αυτοκίνητο.
Με το CAT αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο αέρας αποθηκεύεται σε υψηλή πίεση (300bar) μέσα σε ένα δοχείο (το αντίστοιχο ρεζερβουάρ) το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για μέγιστη αντοχή. Στην συνέχεια χρησιμοποιούμε αυτή την πίεση (που ουσιαστικά είναι αποθηκευμένη ενέργεια) και διοχετεύεται ο αέρας στα πιστόνια κινώντας τα όπως ακριβώς θα έκανε η εκτόνωση των αερίων από την καύση της βενζίνης.

Εννοείται ότι λόγω του ότι δεν υπάρχει καύση είναι και πιο αθόρυβο αλλά το σημαντικότερο… πεντακάθαρο!!!
Θέλετε και άλλο; Ένα τέτοιο αυτοκίνητο χρησιμοποιεί φίλτρα για να καθαρίζει τον αέρα που θα μπει μέσα (για την αποφυγή σωματιδίων και σκόνης στα πιστόνια). Αυτό όπως καταλαβαίνετε οδηγεί στο γεγονός ότι ο αέρας που βγαίνει είναι καθαρότερος από αυτόν που μπαίνει!!! Δηλαδή όχι μόνο δεν μολύνει αλλάκαθαρίζει την ατμόσφαιρα από σωματίδια αιωρούμενα και ρύπους!!!

Βέβαια όπως με κάθε τεχνολογία τέτοιου τύπου υπάρχει και το υβριδικό αντίστοιχο το οποίο κινείται και με αέρα και καύσιμο, αυξάνοντας δραματικά την αυτονομία!

Πολλές βιομηχανίες αυτοκινήτων κάνουν έρευνες για τέτοιου τύπου αυτοκίνητα. Τα πρώτα μοντέλα αναμένονται μέσα στο 2008 στην Ευρώπη και Ινδία.

Και η τιμή του;

Το οικονομικότερο μοντέλο, (κρατηθείτε) μόλις 3.500€!